De 5 voordelen van woodpanel

De 5 voordelen van woodpanel

De populariteit van woodpanel neemt in rap tempo toe. De zogenaamde latjesmuur is overgewaaid uit Denemarken en absoluut de nieuwste trend in huisinrichting en interieur. Woodpanel wordt naast latjesmuur ook wel wandpaneel of akoestisch paneel genoemd. Maar welke naam het beestje ook heeft, de voordelen zijn groot. In dit artikel zetten wij er een aantal voor u op een rijtje.

1-Woodpanels zorgen voor een elegante uitstraling

Een woodpanel creëert een esthetische meerwaarde. Doordat elk paneel handgemaakt is, ontstaat er meteen een elegante uitstraling. Prachtig voor in de woonkamer, maar ook zeker heel geschikt voor in een kantoor. Door het aanbod van diverse kleuren is er veel mogelijk. Zo kunt u kiezen voor dezelfde kleurtoon als de rest van uw woonkamer, maar u kunt ook juist voor een heel afwijkende kleur kiezen. Hierdoor krijgt de wand een kleurrijke meerwaarde.

2-Verbeterde akoestiek met woodpanels

Thuis is de plek waar u graag tot rust wilt komen. Storende geluiden, een echo of galm kunnen irritaties opwekken en vermoeiend zijn. Een woodpanel is geluidsabsorberend waardoor er binnenshuis een verbeterde akoestiek ontstaat. Iedere voetstap horen is verleden tijd en u zult zich dan ook veel prettiger en comfortabeler voelen in uw eigen huis. Ook op kantoor brengen houten wandpanelen voordelen met zich mee. Zo lukt het veel beter om te concentreren en zult u zonder afleiding verschillende taken sneller afronden.

3-Houten wandpanelen zijn eenvoudig te monteren

Een groot voordeel is dat u een woodpanel zelf kunt monteren. U hoeft hier geen mega kluservaring voor te hebben. Belangrijk is dat u zorgt voor een schone ondergrond. Als u begint vanuit een buitenhoek en ervoor zorgt dat het eerste woodpanel waterpas staat, is de rest van de montage vrij eenvoudig. Het is wel verstandig om na elke drie panelen te controleren of u nog steeds waterpas aan het plaatsen bent.

4-Geen onderhoud of behandeling nodig

Vaak vinden mensen het prima om iets te monteren, maar zien ze op tegen het onderhoud. Het komt steeds weer terug en die klus is vaak vervelend. Het grote voordeel van een woodpanel is dat deze geen onderhoud of behandeling nodig heeft. De houten wandbekleding kan kant-en-klaar op de wand geplaatst worden en vanaf dat moment heeft u er geen werk meer aan.

5-Brandwerende wandpanelen

Uiteraard is er ook nagedacht over de veiligheid in uw huis. Bij houten wandpanelen slaat soms de schrik om het hart; ‘is dat niet gevaarlijk met betrekking tot brand?’ Wij kunnen u geruststellen. De woodpanels zijn allen brandwerend. Dit betekent dat de brandwerende materialen in de houten panelen voorkomen dat een eventuele brand zich verder gaat verspreiden. Dit draagt zeker bij aan de veiligheid in uw huis.

Woodpanels passen in elk interieur

Deze uiteenlopende voordelen dragen dan ook bij aan de groeiende populariteit van deze wandbekleding. Door het aanbod van verschillende kleuren past het in elk interieur. Daarbij maakt het niet uit of u de houten panelen plaatst in de woonkamer of in de slaapkamer. Elk vertrek krijgt een prachtige en warme uitstraling. Bijkomend voordeel is dat de panelen ook tegen het plafond geplaatst kunnen worden. Aan u de keuze!

Terug naar blog