Aku woodpanelen in grote ruimtes

Aku woodpanelen in grote ruimtes

Bijna iedereen heeft er weleens mee te maken gehad. U zit met veel mensen in een grote ruimte en kunt elkaar maar slecht verstaan. Het is duidelijk dat in deze ruimte de akoestiek verre van ideaal is. Vaak zien wij dit in kantoorruimtes, klaslokalen, restaurants of andere openbare ruimtes. Aku woodpanelen kunnen in deze situatie de akoestiek enorm verbeteren. Het is dan ook niet voor niets dat steeds meer bedrijven en scholen My Wood weten te vinden.

Wandpanelen oplossing voor geluidsoverlast

Met onze geluidsabsorberende aku woodpanelen is geluidsoverlast voorgoed verleden tijd. De materialen zorgen ervoor dat een ruimte wordt geïsoleerd en geluiden vanuit de omgeving worden geabsorbeerd. Bijkomend voordeel is dat een kantoor, klaslokaal of restaurant er meteen warmer uitziet. Aku woodpanelen zorgen namelijk voor een prachtige wand of plafond.

Akoestische wandpanelen

Aku is eigenlijk de afkorting van akoestiek en wordt vaak gebruikt in combinatie met woodpanel. In sommige gevallen spreekt men zelfs over een akupanel in plaats van woodpanel. Geluidsabsorberende panelen die je binnen gebruikt worden ook wel akoestische wandpanelen genoemd. Een aku woodpanel  verbetert de akoestiek. In een grote ruimte wordt namelijk voorkomen dat geluid vervormt en weerkaatst. Tevens zorgt een aku woodpanel voor een lage nagalm. Hierdoor zult u merken dat het geluid in de ruimte aangenaam blijft. Dit zorgt ervoor dat mensen elkaar veel beter kunnen verstaan.

Hoe werkt een aku woodpanel?

Waarschijnlijk bent u benieuwd hoe deze wandpanelen het geluid dan absorberen. Dat is vrij eenvoudig uit te leggen. Een aku woodpanel is opgebouwd uit drie lagen, waarvan de eerste laag vilt is. Vilt heeft de eigenschap dat het geluid in een grote ruimte geabsorbeerd kan worden, maar ook gedempt. U kunt zich voorstellen dat als een hele wand bedekt is met aku woodpanelen dit galm en echo uit de ruimte kan tegenhouden. Bovenop het vilt zit een laag MDF en daarboven een houten fineerlaag. Deze drie lagen bij elkaar zijn verantwoordelijk voor de absorberende en isolerende functie, waarbij de fineerlaag natuurlijk ook nog eens zorg draagt voor een mooi uiterlijk.

Voordelen van aku woodpanelen

U zult zich verbazen over de voordelen van dit type wandbekleding. Zo kunnen op een kantoor de medewerkers zich veel beter concentreren. Ze hebben immers geen last meer van vervelende omgevingsgeluiden. Hierdoor is er ook minder afleiding en lukt het dus om diverse taken in een korter tijdsbestek af te ronden. Extra prettig is dat tijdens vergaderingen mensen elkaar beter verstaan en ook de communicatie met klanten veel fijner verloopt. Een ander voordeel is het gemak van de montage. Op montagekit en een aantal schroeven na heeft u verder niet veel nodig.

Met zorg voor akoestiek én uitstraling

Wie denkt dat aku woodpanelen alleen gebruikt worden om de akoestiek in een ruimte te verbeteren heeft het mis. De panelen zorgen namelijk meteen ook voor een warme en rustgevende uitstraling. Het geeft een look wat heel fijn is om naar te kijken. Bovendien kunt u ze ook gemakkelijk decoreren. Denk hierbij aan bijvoorbeeld lampen, planken, fotolijsten of spiegels. Met aku woodpanelen slaat u dus twee vliegen in één klap.

Terug naar blog