Akoestiek in slaapkamer verbeteren met woodpanelen

Akoestiek in slaapkamer verbeteren met woodpanelen

De slaapkamer is een plek om tot rust te komen. Het is belangrijk dat u hier goed kunt slapen, waardoor u de volgende dag weer fris en vol energie kunt starten aan een nieuwe dag. Helaas zijn er nog altijd veel mensen die een verstoorde nachtrust ervaren door vervelende geluiden. Vooral als uw slaapkamer een harde vloer heeft of als u woont in een appartement is de akoestiek niet optimaal. Gelukkig kunt u dit verbeteren met woodpanelen.

Woodpanelen als geluiddempend plafond of wandbekleding

In een omgeving met storende geluiden zorgen woodpanelen ervoor dat deze geluiden geabsorbeerd worden. U zult merken dat u zich veel kalmer en rustiger voelt in uw eigen slaapkamer. Naast de warme uitstraling van het hout zorgt dit ervoor dat uw nachtrust verbetert. Het is mogelijk om de woodpanelen op verschillende manieren te gebruiken. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om het als geluiddempend plafond te gebruiken. Maar uiteraard is het ook mogelijk de panelen als wandbekleding te gebruiken. Verreweg de meeste mensen kiezen voor deze laatste optie.

Wandbekleding met moderne en trendy uitstraling

Met onze beste kwaliteit woodpanelen verbetert u echter niet alleen de akoestiek in uw slaapkamer. De uitstraling wordt ook nog eens totaal anders. Dat is uiteraard een prachtig bijkomend voordeel. Bijna iedereen vindt het fijn om zo nu en dan het interieur te veranderen. Daar hoort natuurlijk een slaapkamer ook bij. Woodpanelen zijn modern en trendy en zorgen voor een totaal andere look. Hierbij kunt u denken aan rustiek, elegant of juist modern. Er zijn altijd panelen beschikbaar die bij uw woonstijl passen.

Eenvoudig in onderhoud

Een woodpaneel is uiteraard gemaakt van hout. Doordat dit een duurzaam materiaal is, heeft u hier heel erg lang plezier van. Eventuele beschadigingen kunnen gemakkelijk gerepareerd worden en ook het onderhoud is heel eenvoudig. Het is voldoende om de woodpanelen af en toe af te nemen met een vochtige doek. U mag hier een klein beetje reinigingsmiddel bij gebruiken.

Woodpanelen worden duurzaam gefabriceerd

Om een zo laag mogelijke ecologische voetafdruk achter te laten, worden onze woodpanelen duurzaam gefabriceerd. De samenstelling van de woodpanelen bestaat uit:

ü Akoestisch polyester vilt
ü Houtfineer
ü MDF

Het vilt bestaat vooral uit gerecycled PET. Veel mensen kennen dit van de kunststof plastic flessen (met frisdrank of bronwater). MDF is materiaal wat je heel makkelijk kunt bewerken. Als je hierin zaagt of boort zal het niet zomaar scheuren. Bovendien heeft MDF ten opzichte van echt hout het voordeel dat het niet kromtrekt of gaat werken.

Wij zijn in het bezit van certificaten van de geluidsabsorberende functie van onze woodpanelen. Dit betekent dat deze volgens Europese richtlijnen worden gemaakt.

Vrijblijvend contact voor de mogelijkheden

Heeft u last van vervelende geluiden of een galm in uw slaapkamer? Woodpanelen lossen dit voor u op. Ze zijn geluidsabsorberend en geven ook nog eens een heel nieuwe look aan uw slaapkamer. Al deze factoren zorgen voor een ontspannen en comfortabel gevoel. Precies wat u nodig heeft voor een gezonde nachtrust. Indien u meer informatie wilt over deze wandbekleding mag u natuurlijk altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij adviseren u graag.

Terug naar blog